Szabadidő

Hajnalra megdőlt az országos hideg rekord

Egy tizedfokkal megdőlt a hidegrekord Magyarországon keddre virradóra, ez előtt soha, semmikor sem mértek még 5,5 foknál hidegebbet július 18-án, mint idén Zabaron.

Huszonegy éve annak, hogy Szécsényben, július 18-án hajnalban 5,6 fokot mértek. Ennél hidegebb azóta nem volt ezen a napon az országban, egészen mostanáig.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd virradóra az apró nógrádi faluban, Zabaron megdőlt a hidegrekord: 5,5 fokig süllyedt a hőmérséklet.

Ez annak fényében különösen érdekes, hogy ismét egy hőhullám taglózza le az országot, napról-napra lesz egyre melegebb. Frissítésként kedd délután, este az Északi-középhegység keleti felén nem zárható ki egy-egy zivatar. Szerdán késő délután, este a Dunántúl északnyugati felén lehet zivatar, de heves zivatar nem valószínű.         

A következő napokban várhatóan fokozódni fok a hőség, péntekre már a 37 fokos csúcshőmérsékletet sem tartja elképzelhetetlennek az OMSZ.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top