nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Hatalmas csontvázzal riogat a múzeum

Hatalmas csontvázzal riogat a múzeum

Felújították a Londoni Természettudományi Múzeum leghíresebb, katedrálisszerű termét, a Hintze Hallt. A hatalmas helyiségbe pedig egy a méretekhez tökéletesen megfelelő csontvázat akasztottak ki. Egy kék bálna uralja mostantól a látványt.
NLCafé
f Ajánlom

Az 1970-es évek óta nem nyúltak hozzá a Londoni Természettudományi Múzeum gyönyörű terméhez, a Hintze Hallhoz – egészen mostanáig. A felújított termet most adták át újra a látogatóknak, akik a középen felfüggesztett gigantikus kék bálna csontvázát is megtekinthették.

Gigantikus bálnacsontváz került a Londoni Természettudományi Múzeumba

A renoválás előtt ugyanitt egy Diplodocus, egy hosszú nyakú dinoszaurusz váza állt. Lecserélése szemléletváltást takar. A múzeum azt szeretni sugallni a központi helyre kifüggesztett kék bálna csontvázával, hogy az élet borzasztóan törékeny, felelősséggel tartozunk bolygónk védelme iránt. Az óriási bálna a Földön a legnagyobb teremtmény, a fajt mégis majdnem kiirtotta az ember a 20. században.

Gigantikus bálnacsontváz került a Londoni Természettudományi Múzeumba

A bálna vázának ezért szimbolikus jelentősége van: egyik oldalán a múzeum a még élő fajoknak, másik oldalán a már kihalt élőlényeknek szentel helyet. 

 

Megosztás Facebookon