nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Hülye látogatók miatt kellett bezárni a Füvészkert üvegházát

Hülye látogatók miatt kellett bezárni a Füvészkert üvegházát

A látogatók nem hiszik el, hogy valódi a tavirózsa hatalmas levele a Füvészkertben, ezért hozzáérnek, kilyukasztják, és a levélnek annyi.
NLCafé
f Ajánlom

 “Az elmúlt napokban a szokottnál is többen látogattak el a Viktória házunkba a televízióban levetített ismeretterjesztő műsor hatására. Sajnos azonban az üvegházat zárva kell tartanunk, mert számos látogató a levél valódiságában kételkedve ujjával átszaggatta azt. Mivel a Viktória leveleinek károsítása a növény egészségét is veszélyezteti kénytelenek voltunk a bezárás mellett dönteni, amíg az új levelek meg nem erősödnek” – írta a Füvészkert főkertésze a Facebook-oldalukra. És egy fotót is posztolt a kilyuggatott, hatalmas tavirózsalevélről.

“További rossz hír, hogy a növény nagyméretű leveleket a nappalok rövidülése miatt már nem hoz, így a gyermekek kedvenc programját, a levélpróbát sem tudjuk idén megtartani. Ismételten felhívjuk a figyelmet, hogy a Kert növényeinek érintése, tördelése, netán eltulajdonítása TILOS” – tette még hozzá Kiszel Péter, főkertész. Mutatjuk fotón, mi marad el:

Lukács András Balázs felvétele/////plant-ecology-diversity.blogspot.hu

Lukács András Balázs felvétele///http://plant-ecology-diversity.blogspot.hu

 

 

Megosztás Facebookon