Szabadidő

53 millió forintos kárt okozott a gondatlan szelfiző

A szelfizéssel nem árt vigyázni, történt már karambol, de halálos baleset is a telefonjukra koncentráló hobbifotósok miatt. Most egy kiállítás látogatója tanulta meg egy életre a leckét.

Az eset a Los Angeles-i 14th Factory galériában történt, ahol a hónap végéig a brit Simon Birch Hypercaine nevű kiállítását láthatják az érdeklődök. A kiállítótérben fehér talapzatokon álló, különböző módszerekkel létrehozott koronák sorakoznak. Némelyikük klasszikus királyi fejékre emlékezetet, de van olyan is, amelyek stilizáltan jelenítik meg a jellegzetes szimbólumot. A felhasznált anyagok között szerepelt egyszerűbb, olcsóbb, sőt, akár hulladékból származó fa, nylon vagy épp rozsdás fém, de készült korona aranyból, ezüstből és márványból is.

A gondatlan látogató miatt most azonban egy picit átalakult a kiállítás képe. Az ismeretlen nőt a biztonsági kamera is megörökítette. A kép jobb felső sarkához közel látható, ahogy a nő leguggol az egyik talapzat mellé, feltehetően olyan szelfit akart készíteni, amin úgy látszik, mintha az egyik korona a fején lenne. A helyezkedés közben azonban véletlenül meglöki a koronát tartó fehér tömböt, ami aztán nekidől a következőnek, és dominószerűen megindul az egész sor.

A kiállítás szervezői szerint összesen tíz műalkotást sikerült így leverni, közülük három olyan súlyosan károsodott, hogy helyreállítani sem lehet. Az okozott kár eléri a 200.000 dollárt, vagyis valamivel több mint 53 millió forintot.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a vétkes látogató hogyan reagált a helyzetre, illetve neki kell-e kifizetnie az okozott kárt. Azt azért valószínűleg megtanulta, hogy a jövőben óvatosabban fog szelfizni a múzeumokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top