nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Dopping miatt két évre eltiltottak egy magyar sportolót

Dopping miatt két évre eltiltottak egy magyar sportolót

Doppingvétség miatt kapott kétéves eltiltást Sincki Ádám uszonyos úszó, ezért nem versenyezhet a jövő csütörtökön rajtoló lengyelországi Világjátékokon.
MTI
f Ajánlom

Doppingvétség miatt a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) azonnal felfüggesztette Sincki Ádám uszunyos úszót, a lefolytatott fegyelmi vizsgálat után pedig kétéves eltiltással büntette.

“A súlyos vállsérülésem minél gyorsabb helyrehozatala érdekében az elmúlt hónapokban valamikor olyan szer került a szervezetembe, amelyet a 2017. májusi doppingellenőrzés minimális mennyiségben kimutatott” – áll a versenyző közleményében.

“Figyelmetlenségemért súlyos árat fizetek, a Világjátékokon a magyar csapatnak a korábbi feltételezésekből kiindulva eggyel kevesebb érme lehet Wroclawban. A következő két évben mindent meg fogok tenni, hogy 2019-től az általam vétett hibát helyrehozzam” – tette hozzá Sincki Ádám.

A szövetség közleménye szerint a szankció “megfelelő büntetésnek tűnik a bizonyítottan gondatlanságból elkövetett hibáért”. Az MBSZ szerint ez figyelmeztetés is minden hazai sportolónak, hogy akár tudatosan, akár akaratlanul visz be a szervezetébe tiltott anyagot, a megfelelő szövetségi válasz sosem fog elmaradni. Akkor is, ha bármilyen kevés, de kimutatható mennyiségről van szó. 

A Lengyelországban július 20. és 30. között sorra kerülő Világjátékokon – a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenyén – 13 sportágban 60 magyar indul. A sportolók ünnepélyes fogadalomtétele csütörtökön lesz.

 

Megosztás Facebookon