Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Dopping miatt két évre eltiltottak egy magyar sportolót

Doppingvétség miatt kapott kétéves eltiltást Sincki Ádám uszonyos úszó, ezért nem versenyezhet a jövő csütörtökön rajtoló lengyelországi Világjátékokon.

Doppingvétség miatt a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) azonnal felfüggesztette Sincki Ádám uszunyos úszót, a lefolytatott fegyelmi vizsgálat után pedig kétéves eltiltással büntette.

“A súlyos vállsérülésem minél gyorsabb helyrehozatala érdekében az elmúlt hónapokban valamikor olyan szer került a szervezetembe, amelyet a 2017. májusi doppingellenőrzés minimális mennyiségben kimutatott” – áll a versenyző közleményében.

“Figyelmetlenségemért súlyos árat fizetek, a Világjátékokon a magyar csapatnak a korábbi feltételezésekből kiindulva eggyel kevesebb érme lehet Wroclawban. A következő két évben mindent meg fogok tenni, hogy 2019-től az általam vétett hibát helyrehozzam” – tette hozzá Sincki Ádám.

A szövetség közleménye szerint a szankció “megfelelő büntetésnek tűnik a bizonyítottan gondatlanságból elkövetett hibáért”. Az MBSZ szerint ez figyelmeztetés is minden hazai sportolónak, hogy akár tudatosan, akár akaratlanul visz be a szervezetébe tiltott anyagot, a megfelelő szövetségi válasz sosem fog elmaradni. Akkor is, ha bármilyen kevés, de kimutatható mennyiségről van szó. 

A Lengyelországban július 20. és 30. között sorra kerülő Világjátékokon – a nem olimpiai sportágak legfontosabb versenyén – 13 sportágban 60 magyar indul. A sportolók ünnepélyes fogadalomtétele csütörtökön lesz.

 

Címlap

top