Szabadidő

Kánikula: jövő hét közepén picit fellélegezhetünk

A hét elején még akár 37 fok is lehet, a hét közepétől azonban fellélegezhetünk, mérséklődik a hőség, a hétvégén többfelé 25 fokig sem emelkedik a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Hétfőn az ország nagyobb részén 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet, egyedül az Északi-középhegység térségében lehet ennél alacsonyabb, 25 fok körüli érték.
A hőség veszélye miatt hétfőre Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. 

Kánikula: jövő hét közepén picit fellélegezhetünk

Kedden többfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 18-24 fok lehet. A nappali maximumok 27-36 fok között alakulnak. 
Szerdán hajnalban, reggel várható zápor, zivatar. Napközben már csak elvétve eshet, és sok lesz a napsütés, időnként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat a szél. A minimum-hőmérséklet 17-22, a maximum-hőmérséklet 28-33 fok között valószínű.
Csütörtökön is várható eső, zápor, zivatar, napközben már csak néhol eshet, és sok lesz a napsütés, de megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-21, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között alakul.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top