Szabadidő

10 filmszereplő, aki annyira hülye volt, hogy megérdemelte a halált

Aki hülye, haljon meg! A mondás persze elég kegyetlen, de tényleg létezik a hülyeségnek egy olyan foka, ami után átszalad a fejünkön - főképp, ha egy filmben látjuk az ostobaság nemes szobrát. Figyelem! A cikkben értelemszerűen spoilerek olvashatóak!

Jack Dawson (Leonardo DiCaprio)

Film: Titanic

A Titanic Jack Dawsonja nem azért volt hülye, mert beleszeretett egy nála jóval gazdagabb lányba, és nem is azért, mert a hajó süllyedése után a lányt nem taszajtotta le arról az úszó ajtóról, amely végül megmentette Rose életét a vízi fagyhaláltól. Jack Dawson azért volt ostoba, mert istenigazából meg sem próbált feljutni Rose mellé az úszó fadarabra, pedig a Mythbusters kísérlete szerint ketten is bőven elfértek volna rajta, ha egyensúlyoznak egy kicsit. Bónusz: a mentőmellényeiket a fadarab alá kötve jelentősen kiemelkedhettek volna a vízből. De Jack Dawsonnak ilyesmi eszébe sem jutott – meg is halt.

 

Robert Thorn (Gregory Peck)

Film: Ómen

Kezdjük azzal, hogy milyen ember az, aki miután megtudja, hogy a kisfia meghalt születés közben, rögtön elfogadja egy gyanús pap ajánlatát, aki azt mondja, hogy a szomszéd szobában meg pont az anyuka halt meg a szülésnél, így az ott maradt fiút egyszerűen elcserélik a halott kisgyerekkel, mert úgysem tűnik majd fel senkinek sem a dolog. A szép az egészben, hogy a cseréről még a saját feleségét se tájékoztatja, így Thorn nagykövet abszolút megérdemli, hogy ő nevelje fel a Sátán fiacskáját.

10 filmszereplő, aki annyira hülye volt, hogy megérdemelte a halált

A hülyeségét tetézi, amikor később a fiú, Damien mellé felfogad egy olyan dadust, akiről csak a hülye nem mondja meg, hogy éjszakánként egy sátánista szektában rágcsál denevérfejeket, ráadásul azt is eltűri neki, hogy egy vérebet hozzon be a kissrác mellé házi kutyuskának. Hiába, Robert Thornnak halnia kellett.

10 filmszereplő, aki annyira hülye volt, hogy megérdemelte a halált

Oram (Billy Crudup)

Film: Alien: Covenant

Valami isteni csoda kellhetett ahhoz, hogy Oram kapitányhelyettessé váljon, mert elképesztő tehetsége van ahhoz, hogy a legénységével pont akkor legyen szigorú, amikor arra semmi szükség, és pont akkor engedékeny, amikor csak a szigor segíthetne. Emberünk mindezt tetézi azzal, hogy több ezer rá bízott emberéletet veszélyeztet, amikor egy véletlenül elfogott jeladás miatt sutba dobja az eddigi küldetést, és az évekig tanulmányozott kolonizálandó bolygó helyett egy másikra tereli át a csapatát. Mert az közelebb van. Hibát hibára halmoz, melyek közül az a végső, hogy amikor megtehetné, nem likvidálja a David nevű androidot, aki olyan nyilvánvaló módon húzza őt csőbe az alienjéhez, hogy azt csak az nem venné észre, aki nem akarja. Oram sorsa sem lehetett más, csak halál.

10 filmszereplő, aki annyira hülye volt, hogy megérdemelte a halált

Gaston (Luke Evans)

Film: A szépség és a szörnyeteg

A legtöbb film rosszfiúja megérdemli a halált, már csak azok miatt a gazságok miatt is, amiket a film hősével tesz, de A szépség és a szörnyeteg Gastonja nem szimplán egy rosszfiú, hanem egy nagyon hülye fickó. Először is az egyetlen ember, akibe valóban szerelmes, az saját maga, mégis egy olyan lányt akar mindenáron megszerezni, aki ezerféle módon jelzi neki, hogy nem kér az udvarlásából, és akivel kapcsolatban rengeteg jelét láthatjuk annak, hogy ők ketten egyáltalán nem illenének össze. Másodszor pedig elképesztő önbizalommal száll szembe a nála nyilvánvalóan jóval erősebb szörnyeteggel, valójában fel sem fogva annak a veszélyét, hogy ebbe ő simán belehalhat. Pedig tényleg.

 

Kampókéz áldozatai

Film: Kampókéz

Ezt nem nagyon ragoznám. Egy legenda szerint ha a tükör előtt ötször kimondod egy kampókezű rém nevét, akkor az megjelenik, és csúnyán beléd mártja a kampós kezét. Na, ezek után mit érdemel az, aki ennek tudatában mégis ezt teszi?

10 filmszereplő, aki annyira hülye volt, hogy megérdemelte a halált

Férfimodellek pancsizó csapata

Film: Zoolander – A trendkívüli

A férfimodellek férfimodellje, Derek Zoolander a barátaival mozdul ki egy napfényes délutánon elfogyasztani egy orange mocha frappucinót, és útközben megállnak egy benzinkúton is tankolni. Jókedvükben George Michael zenéjére elkezdenek autómosás közben pancsolósat játszani, és egymást lelocsolni: igen, benzinnel is. Aztán az egyiküknek az a remek ötlete támad, hogy rá kéne gyújtani. Az eredmény egy benzinpancsis, végzetes baleset.

 

Meredith Vickers (Charlize Theron)

Film: Prometheus

A Prometheus az a film, ami tömve van irritáló, halált érdemlő hülyékkel, de még közülük is kiemelkedik az a Meredith Vickers, aki állítólag maga is tudós, és akire az expedíció vezetését bízták. Vickers többször is hibázik, de a cikkünkbe való bekerülésre azzal szolgált rá, hogy bár diplomás nőről beszélünk, még az alapvető önvédelmi ösztön is hiányzik belőle. Amikor a film végén távolról, szépen egyenesen gurul felé egy űrhajó, ő ahelyett, hogy a nyilvánvaló menekülési útvonalat választva jobb vagy bal irányba futna, csak hátrál egyenesen, szépen bevárva, hogy kilapítsák őt.

10 filmszereplő, aki annyira hülye volt, hogy megérdemelte a halált

Louis Creed (Dale Midkiff)

Film: Kedvencek temetője

A horror műfaj valósággal vonzza az ostoba alakokat, de még az erős mezőnyből is kiemelkedik Louis Creed figurája, aki a szomszédjától hall egy ősi indián temetőről, amelynek gonosz a földje. Hát hová temeti el a kisfia macskáját, miután elcsapja az állatot egy kamion? Természetesen oda. Az állat saját maga zombi verziójaként tér vissza, de ez se akadályozza meg hősünket, hogy ugyanoda temesse a kisfiát is, ahová a cicust. Természetesen a kissrác is fenyegető élőhalottként tér vissza, tehát mit kell tenni, amikor a mami is meghal? Eltemetni ugyanoda. Mondanunk sem kell, végül Louis Creed is meghalt.

 

P.K. Highsmith és Christopher Danson (Samuel L. Jackson és Dwayne Johnson)

Film: Pancser Police

A rendőrség két sztárzsaruja, Danson és Highsmith épp rablókat üldöz, akik egy háztetőre menekülnek, és onnan drótkötélen rázzák le követőiket. A két rendőrt azonban nem olyan fából faragták, hogy futni hagyják őket. Lenéznek a magasból, azt mondják, hogy célozzuk meg a bokrokat, és önbizalommal telve leugranak, hogy aztán látványosan szétplaccsanjanak a betonon. Ráadásul sehol nem voltak bokrok. Talán ez minden idők legidiótább filmes halála, és ez még úgy is ér, hogy egy vígjátékról van szó.

 

Ruth nagyi (Elizabeth Hoffman)

Film: Dante pokla

A vulkánkitörés elől menekülő csapat épp egy tavon megy át a motorcsónakkal, amikor a vulkanikus anyagoknak hála a víz savassá változik, és elkezdi szétmarni a csónak alját. Nem messze a parttól a motor feladja a küzdelmet, és a menekülők szedett-vedett eszközökkel próbálnak elevezni a célig. Alig másfél méterre a parttól Ruth nagyi önfeláldozóan a savas vízbe veti magát, hogy egy utolsó erőfeszítéssel a partra húzza a csónakot. Csakhogy elég jól látni, hogy a csónak enélkül is partot ért volna. Ezt hívják felesleges hősködésnek. A következmény: halál.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top