Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

Elüldöznék a cirkuszt Balatonalmádiból

Elüldöznék a lakók Balatonalmádi központjából a vándorcirkuszt, amely a nyári szezonban két hónapra ver sátrat egy lakótelep és a családi házak közötti magánterületre. A lakókat leginkább az állatok bűze zavarja.

Már 237 aláírást gyűjtöttek össze azok a balatonalmádi lakosok, akik nem bírják elviselni a városukba minden nyáron beköltöző Hungária Nagycirkusz állatainak bűzét. Az aláírásokkal azt szerették volna elérni, hogy az önkormányzat tiltsa ki a városból a tevékkel, elefántokkal, oroszlánokkal fellépő cirkuszt – írja a 444.

A lakók szavát meghallotta a város jobbikos parlamenti képviselője, Kepli Lajos is, aki a cirkusz ellen összegyűlt aláírásokat bevitte a legutóbbi közgyűlésre, de a város vezetését nem érdekelte a dolog.

60 idomított állatot tart a Hungária Nagycirkusz

A következő lépés az volt, hogy birtokvédelmi eljárást kezdeményeztek a jegyzőnél a cirkusz ellen, hátha így sikerül kiszorítani őket a városból.

A lakók legnagyobb problémája, hogy egész nap terjeng az erős, elviselhetetlen bűz a cirkusz körül, ami a nyári melegben igen intenzív. Problémát látnak a környékbeliek abban is, hogy az állatokat az út mentén kötik ki, ami miatt a közlekedő autók lelassítanak bámészkodni, balesetveszélyes helyzetet teremtve ezzel.

S bár úgy tűnt, hogy az önkormányzat nem foglalkozott a lakók aláírásával, két napja mégis váratlanul ellenőrzést tartott a cirkusznál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és az illetékes kormányhivatal is.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után a Hungária Nagycirkusz az alábbi közleményt küldte szerkesztőségünk részére:

Elüldöznék a cirkuszt Balatonalmádiból

 

Címlap

top