Szabadidő

Új biztonsági eszközt vezet be a Facebook!

A közösségi oldal legújabb fejlesztésével védekezhetünk a személyazonosságunkra pályázó csalók ellen.

A Facebookon nem egyszer fordult már elő, hogy egy-egy felhasználónak egyszerűen ellopták a személyazonosságát a profiljáról átemelt fotók segítségével. Megfelelő adatvédelmi beállításokkal ennek elejét lehetett venni, ám a profilképünk akkor is nyilvánosan elérhető maradt, ha egyébként az összes fotónkat elérhetetlenné tettük idegenek, ismeretlenek számára.

A Facebook most Indiában kezdte tesztelni azt a megoldást, amelynek segítségével megvédhetjük a profilképünket – írta a hvg.hu. Az adatvédelmi eszköz bekapcsolása után egy apró, pajzs alakú ikon jelenik meg a kép mellett, amelyet innentől fogva nem lehet megosztani vagy letölteni.

Ez csak részleges megoldás lenne, mivel képernyőkép készítésével a profilképet így is megszerezhetik az illetéktelenek, a Facebook mérnökei azonban azt is lehetővé teszik majd, hogy a fotón különféle vízjeleket jelenítsenek meg a felhasználók, így pedig már valóban értelmetlenné válik a profilkép eltulajdonítása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top