Szabadidő

Balaton Sound 2017: boldogságot hoznak a Földre a DJ-istenek

Pusztító erejű boldogsághormon-tengert, adrenalin-özönvizet jósolnak északról az idei Balaton Sound csütörtöki napjára. Ismét a világ legjobbjai közé tartozó DJ-istenek csinálják majd a Nagyszínpadról a fergeteges bulit, előbb érkezik a svéd Axwell Λ Ingrosso páros, és rögtön utánuk Hollandia felől jön az áldás a Tiësto-jelenség formájában.

Ha kihevertük az első napot, amikor többek között a 40 éves trance-legenda, Armin van Buuren csinált hatalmas partit a Nagyszínpadon, akkor jobb, ha máris erőt gyűjtünk a Balaton Sound következő nagy dobásaira, mert csütörtökön ismét mitologikus magasságokban mozgó DJ-ké lesz a főszerep.

A második napon két headliner is fellép, az egyik közülük a svéd duó, Axwell Λ Ingrosso, akik este háromnegyed 9-kor kezdenek. Az egykori Swedish House Mafiaból kivált formáció 2014-ben debütált, a Governors Ball fesztiválon azonnal belopták magukat a New York-iak szívébe. Azóta a boldogságesszenciát hordozó számaiknak köszönhetően Avicii-vel és Tiëstóval egy sorban emlegetik őket.

Nem véletlen, hogy a Sound is egy napra tette Tiëstóval a svédeket, a holland lemezlovas-félisten rögtön utánuk indítja a pörgős ritmusokat. Az 1985 óta aktív, sokat látott zenészt nem kell valószínűleg senkinek sem bemutatni, lépett már fel többször Magyarországon, és többek között Madonnának, de Justin Timberlake-nek is csinált már remixeket. Hallgassuk is meg legutóbbi slágerét, az On My Way-t:

Ugyanakkor nemcsak a Nagyszínpadon, de a techno, tech-house nevek sokaságát felvonultató Heineken Beachen is jó bulik lesznek. Mi többek között – a bizonyos képeken Nemes-Jeles Lászlóra emlékeztető – Jan Blomqvistra hívnánk fel a figyelmeteket. A német DJ, zeneszerző, producer lágy zenéjével kisebb varázslatot művel a pult mögött, a tompa lüktetésekre érzelmes, finom dallamokat húz. Igazi berlini kozmopolitának érezhetjük magunkat, ha beiktatjuk a csütörtök kora esti programba Blomqvist DJ-setjét is.

Végezetül a több mint három évtizedes karrierrel büszkélkedő tánczenei ikon, John Digweed ugyanitt, néhány órával később hozza a saját válogatását. Digweed a brit house szcéna fontos figurája, az utóbbi években egy tehetségeket felkaroló, saját kiadót is üzemeltet Bedrock néven. Blomqvisthez hasonlóan ő is járt már korábban Magyarországon, de ő legutóbb a Szigeten ejtette transzba a közönségét. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top