Szabadidő

Balaton Sound 2017: holland DJ-legendával és bronxi gengszterrappel indul a buli

Igazán ütősre sikerült az idei Balaton Sound line-up. Nem kisebb nevek látogatnak el Zamárdiba, mint Jason Derulo, Armin van Buuren, vagy a "dutch house" félistene Afrojack. De lássuk az első nap fellépőit!

Érdemes korán érkezni a Balaton Sound első napján, mert fél nyolctól az oaklandi fenegyerek G-Eazy lép fel a Nagyszínpadon. Igazi nevén Gerald Earl Gillum amerikai rapper, dalszövegíró, producer, nem kisebb nevekkel dolgozott eddig együtt, mint Britney Spears, Chris Brown vagy Big Sean. Az idei People’s Choice Awards kedvenc hiphopelőadójának választott G-Eazy a 2015-ös When It’s Dark Out című lemezével tört be igazán a köztudatba, melyről Me, Myself & I című dala egészen a hetedik helyig menetelt a US Billboard Hot 100-as listáján.

Őt követi az idén 40 éves trance-legenda, Armin van Buuren, akit talán be sem kell mutatni a Balaton Sound közönségének. Ő azok közé az előadók közé tartozik, akiknek minden évben keresed a nevét a line-upon, éppen ezért szinte az összes nagy elektronikus zenei fesztiválon ott van, a Tomorrowlandtől kezdve a miami Ultra Musicig. Egyértelműen az este főszereplője lesz. Hogy mit kell ismerned tőle? Legújabb dalát, a Sunny Dayst mindenképpen.

A holland sztár-DJ után érdemes átnyargalni a Jäger Arénához, ahol a bronxi French Montana lép majd színpadra. Az indusztriális hiphopot néhol dancehall elemekkel vegyítő rapper 2013-as Pop That című dalával vált igazán ismertté, idén nyáron pedig All the Way Up című slágere fog kitörölhetetlenül a fülünkbe mászni.

Még sosem volt Bronx és Pest ennyire közel, hiszen Montana után Busa, Sena, Columbo és MC Kemon is leteszik névjegyüket Zamárdiban, a tőlük megszokott őrületes show-val. Az idén 12 éves Irie Maffia stílusát tekintve főleg hiphop és reggae, ezt fűszerezik meg kőkemény riffekkel és szépen dizájnolt elektronikával. Új daluk, a Troublemaker igazi nyári sláger, már be is írta magát a szürkeállományunkba.

Az éjjel soha nem érhet véget! Ha maradt még felhasználható adenozintrifoszfát, akkor irány a Heineken Beach, ahol az olasz tech house producer, Joseph Capriati pörgeti majd a lemezeket. A balatoni naplemente pedig szerintünk simán felülmúlja Cacao Beach-ét.

Címlapkép: Rockstar Photographers 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top