Szabadidő

15 olimpiai bajnok állt be Hosszú Katinka mögé

Új szervezetet alapított Hosszú Katinka, amelynek célja, hogy a profi úszók érdekeit képviselje a nemzetközi szövetséggel szemben.

Több mint 30 úszó, köztük 15 olimpiai bajnok részvételével megalakult a Profi Úszók Világszövetsége, a GAPS (Global Association of Professional Swimmers) – jelentette be Hosszú Katinka a Facebook-oldalán. Egyelőre ő az egyetlen magyar sportoló a a szövetségben.

A szervezet célja, hogy közösen képviseljék az úszók érdekeit, rálátásuk legyen arra, mi történik az úszósporttal, és hatásuk legyen arra, mi lesz vele a jövőben.

Elvárják, folytatja Hosszú Katinka, hogy ezek után a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) egyenrangú félként tekintsen rájuk, tárgyalóasztalhoz üljön velük, és az új szervezet minden fontos szakmai döntés előtt lehetőséget kapjon arra, hogy elmondják, mi a profi úszók véleménye.

Egyúttal elindult a Swimmingprofessionals oldal is, ahol további úszók csatlakozását várják.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka viszonya az után romlott meg a nemzetközi szövetséggel, hogy a FINA bejelentette: a 2017-es világkupán korlátozza, hányszor állhat rajthoz egy úszó. A sportoló azt kifogásolta, hogy a változtatásról nem kérdezték meg a versenyzőket, és olyan újításokat vezettek be, amelyekkel épp a legjobbakat korlátozzák.

Nem sokkal később, június 21-én nyílt levelet tett közzé, amely előrevetítette a most létrehozott szervezetet. Levelében összefogásra szólította fel az úszókat, hogy érvényesíthessék érdekeiket a nemzetközi szövetséggel szemben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top