Szabadidő

VOLT Fesztivál 2017: tomboljunk egy utolsót a rockveteránokra!

Belátjuk, hogy akkora durranást az idei VOLT Fesztivál már nem tud produkálni az utolsó napon, mint amekkora bulit az őrületesen várt Linkin Parkkal csinált a nyitáskor, de azért a befejezés is ad majd elegendő alkalmat a tombolásra. Ha még maradt energiád, akkor ezeket a koncerteket ne hagyd ki szombaton!

A 25. évfordulóját ünneplő VOLT Fesztivál egy közepesen erős programmal zárul idén, olyan fellépők adják majd a nagyszínpadról a következő egy évre elegendő útravalót, akik már nem először lépnek fel Magyarországon. A tömeget valószínűleg a legjobban a már rendszeresen visszajáró Imagine Dragons indiepop-himnuszai fogják megmozgatni, ők az este kilenc órási főműsoridőben játsszanak majd. Az amerikai zenekarnak néhány napja jelent meg a harmadik stúdióalbuma, az Evolve, erről biztosan hallotok majd számokat, ha mást nem, akkor a rádióslágereknek szánt Thunder és Believer szövegét garantáltan lehet majd kórusban kiabálni.

Az Imagine Dragons-féle eufóriát a gothic rock/post punk/hard rock és egyéb műfaji skatulyákba (illetve ezek keverékébe) előszeretettel besorolt The Cult koncertje előzi majd meg, az ő fellépésükhöz azt javasoljuk, hogy minden gátlást levetkőzve, nyugodtan adjátok át magatokat a veterán brit banda őserőtől működő dalainak. A nyolcvanas években alakult zenekar – utoljára 11 évvel ezelőtt lépett fel a VOLT-on – remélhetőleg a többek által legjobbnak tartott ’87-es Electricről is játszik majd számokat, de mivel Hidden City címmel nekik tavaly jelent meg a legutóbbi lemezük, ezért valószínűleg ez fogja adni a koncert gerincét. Ezen az albumon sok sötét hangulat megfért, de például a Hinterland vagy a No Love Lost című szerzemények igazán alkalmasak a fesztiválos zúzásra.

A nagyszínpadon a Pendulum tagjaiból alakult, a magyar közönség előtt ugyancsak nem ismeretlen Knife Party zárja majd az estét, de a VOLT többi helyszínén is sok lesz a régi arc. Mi közülük negyed tíztől a Sopron színpadon a KFT-t ajánlanánk, és aki egy erős dupla whiskeyvel nosztalgiázna tovább, az ne is mozduljon el Laár Andrásék után, mert ugyanott Charlie karcolja majd a mikrofont.

És végezetül az öreg csókák mellé valami friss és ropogós is: aki aznap nem az Animal Cannibalsre vagy a Belgára akar már századjára is lötyögni, az nézzen el az elmúlt egy-két év egyik magyar rockfelfedezettjének a bulijára, a Dope Calpyso koncertjére. A garázspunkot kedves retro dallamokkal keverő srácok a Sziget teraszon kezdik a kora esti gitározást.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top