Szabadidő

Időjárás: hidegfront hozza el a hétvégi enyhülést

Több-kevesebb esővel és hűvös széllel érkezik a hétvége, vasárnap azért a gomolyfelhők között kisüt majd a nap.

Péntek estére már bevette az országot a délnyugat felől érkező hidegfront, ami az egész hétvége időjárását meghatározza majd. Szürke szombat vár ránk, amit hasonló vasárnap követ. A hőmérséklet az elmúlt napokhoz képest enyhébb lesz, főleg az esős területeken.

Szombati maximumok – nem lesz melegünk

Forrás: kiderul.hu
Forrás: kiderul.hu

Szombat reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap. Kezdetben még többfelé, majd inkább csak keleten valószínű eső, zápor, délután pedig nyugaton alakulhat ki néhol zápor, egy-egy zivatar. A nyugatias szél megerősödik. Zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. . A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között valószínű, de északkeleten ennél kissé hűvösebb is lehet.

Vasárnapi csúcsok

Forrás: kiderul.hu
Forrás: kiderul.hu

Vasárnap már napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, de a Dunántúlon időszakosan vastagabb lesz a felhőzet. Arrafelé elszórtan kisebb eső is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen erős, a Kisalföldön egy-egy viharos széllökés kíséri. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 23, 28 fok között alakul, de a nyugati megyékben néhol csupán 21, 22 fok valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top