Szabadidő

Pitbull a polgármester egy amerikai városban

A hároméves Brynneth erős mezőnyből került ki győztesen: egy rátarti macskát és egy makacs öszvért utasított maga mögé.

És bár van olyan város, ahol már a kutya puszta jelölése botrányt kavart volna, vagy kérdéseket vetett volna fel, a Kentucky államban található Rabbit Hash nem tartozik ezek közé. Itt ugyanis Brynneth jelölése nem hogy nem szokatlan, de mondhatni kötelező volt: ő ugyanis a negyedik kutya, amelyet a városka lakói polgármesterükké választottak.

A hároméves, menhelyről mentett pitbull előtt egy bölcs border collie, Lucy Lou viselte a polgármesteri címet, ő azonban idén lemondott a tisztségéről, mert állítólag indulni szeretne az Egyesült Államok elnöki posztjáért. Brynneth, azaz Brynn egyébként erős versenyben győzedelmeskedett: Stellát, a macskát és Higginst, az öszvért utasította maga mögé.

Brynn alapvetően egy nyugodt és békés jószág, aki emberekkel és állatokkal egyaránt jól kijön. Még a macskákkal is” – mondta a kutya gazdája, aki a HuffPo amerikai hírportálnak beszélt arról is, az újsütetű polgármester korábban lelkesen üldözte a bársonytalpú polgárokat, de megválasztása után ígéretet tett arra, hogy erről a szokásáról letesz majd.

Rabbit Hash egyébként egyike Amerika legkisebb városainak, ahol valójában nincs is szükség polgármesterre. Ez az oka annak, hogy a város lakói már hosszú évek óta állatokat jelölnek a tisztségre: a választás komolyságát jelzi az is, hogy mindenki annyiszor szavaz, ahányszor csak akar, voksáért azonban egy dollárt fizetnie is kell. Az így befolyt összeget a város lakói jótékony célra használják fel.

Olvass még többet polgármesterekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top