nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Így hűsölnek a fővárosi állatkert lakói

Így hűsölnek a fővárosi állatkert lakói

Sokakat megnyugtatott Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, amikor ma az Inforádióban arról beszélt, hogy remekül érzik magukat a hőségben a kert állatai.
NLCafé
f Ajánlom

Legalább a Fővárosi Állat- és Növénykertet nem éri váratlanul a nyári kánikula, az intézménynek ez a 131. nyara, így van tapasztalatuk benne bőven. Mint ahogy abban is, hogyan biztosítsák az állatok túlélését ekkora hőségben.

Az elefántok, bár trópusi vidékről származnak, nyáron szeretnek elmerülni medencéjükben, és külön szeretik, ha a gondozók slaggal veretik vastag bőrüket.

budapesti állatkertben élő pápaszemes pingvinek nem az északi-sarkról, hanem Dél-Afrikából származnak, ennek ellenére igen élvezik medencéjüket, az árnyékolóvitorlákat és a párásítógépet is.

A jegesmedvéknek igazán nagy úszómedence jutott, amelyet előszeretettel használnak is az ilyen meleg, nyári napokon. Emellett jégbe fagyasztott kedvenceikkel kedveskednek nekik a gondozók, a csemegéket aztán hűsölve bonthatják ki a nagy jégkockából.

Az állatok mellett a látogatók hűtéséről sem feledkeztek meg a kedvező mikroklímájú budapesti állatkertben: párakapuk frissítik fel a hőségtől elpilledt kirándulókat.

Inforadio

Megosztás Facebookon