nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Felfújt gömbben ugrott a Niagarába, belehalt

Felfújt gömbben ugrott a Niagarába, belehalt

Kirk R. Jones nem élte túl az ugrást. 2003-ban viszont éppen ő volt az első, aki védőeszközök nélkül ugrott a Niagarába, és túlélte.
NLCafé
f Ajánlom

Meghalt egy férfi, aki egy felfújt gömbben ugrott a Niagarába. Az áldozat 2003-ban túlélt egy ugrást a vízesésbe. Az 53 éves Kirk R. Jones holttestét a Niagara folyóban találta meg az amerikai parti őrség mintegy 12 mérföldre a vízeséstől. 

2003 októberében Jones volt az első, aki védőeszközök nélkül ugrott a Niagarába, és túlélte. A nyomozók szerint a férfi ezúttal egy 3 méter átmérőjű felfújható labda belsejében kísérelt meg átjutni a vízesésen április 19-én. Az üres labdát egy kirándulóhajó találta meg aznap.

A 14 évvel ezelőtti ugrás után Jones családja azt mondta a sajtónak, hogy a férfi bátorságpróbának tervezte a mutatványt, Jones azonban azt állította, hogy öngyilkos akart lenni. Bordái törtek és a háta is zúzódott a majdnem 55 méteres zuhanásban. A kanadai-amerikai határon húzódó, patkó alakú vízesésben percenként 110 ezer köbméter víz zúdul a mélybe.

Forrás: The Buffalo News
Kirk R. Jones másodszorra nem élte túl – Forrás: The Buffalo News

A férfi annak idején bűnösnek vallotta magát egy kanadai bíróság előtt tiltott mutatvány végrehajtásában, majdnem 3000 kanadai dollárra (623 ezer forint) büntették, valamint örökre kiutasították az országból. “Igen boldog vagyok, hogy életben maradtam. Mindenkit arra kérek, hogy soha ne próbálja utánam csinálni” – mondta 2003-ban, hozzátéve, hogy elege van a vízesésekből, “soha többé nem készül semmire a Niagarával kapcsolatban”.

A 2003-as kaland óta 3 másik ember is túlélte a védőeszköz nélküli Niagara-ugrást, a legutóbbi 2012-ben.

Megosztás Facebookon