Szabadidő

Kezdődik a kétnapos fieszta a Szabadság hídon

Négy hétvégén újra a gyalogosoké, a bicikliseké és a közösségé lesz a Szabadság híd, ezeken a napokon kitiltják az autókat, és nem járnak a villamosok sem. Az első ilyen hétvége június 17-18-án lesz, remek programokkal.

Június 17-18-án lezárják az autók és a tömegközlekedés elől Budapest legszebb hídját és azt ismét birtokba vehetik a gyalogosok meg a biciklisek. A Szabadság híd szabad hétvégéit kiharcoló Város és Folyó Egyesület különleges programokat szervez erre a két napra.

Szombaton lesz kötélhúzó bajnokság, hídfoglalás, este meglepetés koncert és pesti mese vetítés, és utcazenélés a pesti hídfőnél. Vasárnap délelőtt szabad program lesz a Szabadság hídon, míg délután megérkeznek a zsonglőrök, lesz cirkuszshow és koncert is, zárásként pedig minden, amivel világítani lehet.

A gyalogosok az egész hidat használhatják a két nap alatt, kivéve a déli járdát, mert az a bringásoké. A hídon nem lesznek kitelepült büfék, így érdemes mindenkinek magának gondoskodnia az elemózsiáról.

Szabadság híd legközelebb június 24–25-én, valamint augusztus 5–6-án és 12–13-án lesz lezárva.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top