nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Fogával kapaszkodott egy repülő helikopterbe Erendira Wallenda – videó

Fogával kapaszkodott egy repülő helikopterbe Erendira Wallenda – videó

Erendira Wallenda légtornászként megcsinált pár hajmeresztő dolgot, de most mindenen túltett, amikor a Niagara-vízesés fölött 91 méterrel a fogával kapaszkodott a helikopterbe. Férjét szárnyalta túl.
NLCafé/MTI
f Ajánlom

A 36 éves Erendira Wallenda egy helikopterről kötélen lelógatott karikán ereszkedett 91 méterrel a Niagara-vízesés fölé, ahol néhány akrobatikus manőver után egy szájvédő alkalmazásával két alkalommal is rövid ideig csupán fogával kapaszkodva lógott a levegőben. A 36 éves Erendira a 10 perces műsor 8 percében lógott a vízesés felett.

 

A légtornászok közlése szerint Erendira megdöntötte férje, Nik pár évvel ezelőtti rekordját. Nik Wallenda 2011-ben 76 méter magasan lógott fogával kapaszkodva a missouri Bransonban lévő Silver Dollar City vidámpark felett. A különleges mutatványt épp Nik Wallenda híres, Niagara vízesés feletti kötéltáncának ötödik évfordulóján kivitelezte felesége. 

Nik Wallenda a német származású akrobata család, a “repülő Wallendák” sarja, a hetedik nemzedék képviselője. 2012-ben a Niagara vízesés, 2013-ban a Grand Canyon feletti átkeléssel vívta ki a világ elismerését, és chicagói felhőkarcolók között is egyensúlyozott. 2014-ben egy 120 méter magas, forgó óriáskeréken sétált végig Floridában. 2015-ben eddigi leghosszabb, több mint félórás, nagy magasságban végzett mutatványát hajtotta végre Milwaukee-ban, ahol tízemeletnyi magasságban kifeszített kötélen egyensúlyozott végig. 33 perc alatt 475 métert tett meg a levegőben.

A többszörös Guinness-rekorder akrobatának nemcsak a felesége, hanem három gyereke is kötéltáncos.

Megosztás Facebookon