Szabadidő

Alain Delon Kolozsvárra látogatott

A 81 éves francia színész Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) idei díszmeghívottja volt Kolozsváron. Alain Delon többek között Cannes-ról, az európai politikusokról mondta el a véleményét, és szerette hangsúlyozni azt is, hogy továbbra sem meleg. Természetesen a nőket is emlegette.

Alain Delon a Kolozsváron megrendezett filmfesztivál meghívottjaként először a péntek esti főtéri vetítés után, majd a szombat délelőtti sajtótájékoztatón válaszolt az újságírók kérdéseire. Delon a hatvanéves pályafutásának fontos filmjeiről, a családjáról, a hozzá közel álló színészkollégákról és a nőkről is beszélt. 

Alain Delon Kolozsvárra látogatott

Mint mondta, szerinte a nő maga a szerelem, ő is mindent a nőknek köszönhet, ők azok, akik a legjobbat hozzák ki belőle, elég, ha a szemükbe néz – fogalmazott a Főtér.ro tudósítása szerint. A színész kolozsvári látogatása során már azt is megállapította, hogy a román nők általában szépek, előző este is találkozott egy szőke énekesnővel – Loredenával a lap szerint – aki lenyűgözte a szépségével. Azt is hozzátette, hogy eddig nem volt alkalma női rendezővel dolgozni, de mielőtt meghal, reméli, hogy erre is lesz lehetősége. Mindeközben Alain Delon újságírói kérdések feltevése nélkül is többször fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy nem homoszexuális, az ellenkező nemhez vonzódik.

Alain Delon nem szereti Cannes-t, Cannes sem szereti őt

A színész elítélően beszélt a filmipar jelenlegi helyzetéről: azt mondta, hogy alig van olyan rendező, akivel szívesen forgatna. Szerinte mindenki eltűnt már, aki igazán számított a szakmában. Nincs jó véleménnyel a cannes-i filmfesztiválról sem: szerinte az egész egy amerikai show-műsorra hasonlít. Őt már nem szeretik Cannes-ban, de ő sem szereti Cannes-t. Később megjegyezte: őt külföldön, például Romániában is sokkal többre tartják, mint Franciaországban, noha ő maga nem sok román filmet ismer, mert hazájában nem nagyon vetítenek román produkciókat. Legutóbb az Érettségit látta, ami sok emléket idézett fel benne. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top