Szabadidő

Időjárás: Viharos szél és jégeső is lehet szombaton

Heves zivatarok alakulhatnak ki szombaton az ország nyugati felén, ezek környezetében pedig viharos erejű széllökésekre lehet számítani. A szél vasárnap is fújni fog.

Szombaton igen mozgalmas időjárás vár ránk: északnyugat felől szakadozott felhőzet formájában hidegfront vonul át az ország felett, nyomában szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél több helyen megerősödik, a zivatarokat esetleg jégeső kísérheti, de a nagyméretű jég esélye alacsony. Néhány zivatarfelhő környezetében károkozó szélroham is lehet, nagyobb eséllyel a Dunántúlon – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: kiderul.hu
Szombati maximumok – Forrás: kiderul.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de keleten a hidegre érzékeny helyeken hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Vasárnap az Alföldön és az Északi-középhegységben sok napsütés várható több-kevesebb gomolyfelhővel. Az északi, északkeleti szél helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható – írja a Kiderül.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top