Szabadidő

Ma az ország közepén ázhatunk meg a legjobban

Kedden elsősorban az ország középső részén várhatóak heves zivatarok.

Kedd délelőttig elsősorban a Duna-Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű elszórtan zivatarok kialakulása. Ezek környezetében egy-egy helyen jelentősebb mennyiségű (20-35 mm) csapadék és szélerősödés (50-75 km/h) is előfordulhat – olvasható a meteorológiai szolgálat honlapján.

Délelőttől estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében várhatóak esőzések. Ezeken a részeken elszórtan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez kis területen viharos szél, jégeső, illetve akár felhőszakadás is társulhat. Az ország középső részén lévő megyékre kettes szintű, narancssárga figyelmeztetést adtak ki.

Ez is érdekelhet Megnézem

Várhatón az esti óráktól északnyugat felől szórványosan valószínű zivatarok kialakulása egy érkező front hatására, amelyek környezetében viharos széllökés is kialakulhat. A front környezetében este északnyugaton, a Dunántúl északi részén – zivatartól függetlenül – 60-70 km/h feletti széllökésekre is van esély.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top