Szabadidő

Tom Cruise kokainnal beterített CIA-pilótát alakít

Tom Cruise egyszerre dolgozik a CIA-nek és Pablo Escobar drogbárónak Doug Liman új filmjében. Az igaz történeten alapuló akciófilm előzetese most érkezett meg, már rögtön az elején tetőtől talpig beteríti Cruise-t a kokain. Az American Made ősszel érkezik a mozikba.

A forgatókönyv a drogfutárként és az amerikai hatóságoknak, a CIA Kábítószer-ellenes Hivatalának (DEA) beépített embereként is dolgozó pilóta, Barry Seal történetét idézi fel. A “Kövér ember” becenevű Seal a hírhedt Medellín kartell pilótája volt, amikor beszervezték a CIA-be. A csempész kannabiszt és kokaint szállított Dél-Amerikából az Egyesült Államokba 1976 és 1984 között, és hogy elkerülje a börtönt, hajlandó volt együttműködni az amerikai hatóságokkal. 1986-ban egy Baton Rouge-i védett házban lőtték agyon a kartell bérgyilkosai.

A Tom Cruise főszereplésével készülő film már két éve, forgatásakor a címlapokra került, mert a produkció egy kisgépe vélhetően a rossz idő miatt lezuhant Kolumbiában, a személyzet két tagja életét vesztette, egy harmadik pedig súlyosan megsérült. Cruise abban az időben szintén dolgozott a produkción, de nem volt a gépen. A Universal tavaly változtatta meg a film címét és premierjének időpontját is, így a korábbi Mena helyett American Made címmel kerül a mozikba az eredetileg tervezett január helyett szeptember végén.

Cruise és Doug Liman már A holnap határa című sci-fiben is együtt dolgozott. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top