Szabadidő

Eltöröltek egy munkaszüneti napot

Idén már nem zárnak be hivatalok a köztisztviselők napján, ugyanis a munkaszüneti kedvezményt tavaly Lázár János és Balog Zoltán eltörölte. Több minisztériumban állítólag csak most tudták meg a rossz hírt.

Július elseje volt eddig a köztisztviselők napja, ám ezt a munkaszüneti napot egy tavaly decemberben elfogadott törvényjavaslattal eltörölték – írja a Napi.hu. Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter egy tavaly júliusi kormányinfón úgy fogalmazott, hogy “a szocialista államrezsim különleges hagyatéka volt” eddig a köztisztviselők napja, ezért kell eltörölni.

Eltöröltek egy munkaszüneti napot

A módosított köztisztviselői törvény az önkormányzati tisztviselők számára azonban nyitva hagyott egy kiskaput: amennyiben a fenntartó önkormányzat kifizeti, úgy a települési tisztviselők munka nélkül ünnepelhetnek a jövőben is.

Idén viszont még kevésbé érzik meg a magyar köztisztviselők a munkaszüneti nap hiányát, ugyanis július elseje éppen szombatra esik, ilyenkor úgysem dolgoznának. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top