Szabadidő

Nem értékesítheti új csomagját a Telekom

Ideiglenesen megtiltotta a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Telekom legújabb otthoni csomagjának értékesítését, mert a Flip Otthon csomag a gyanú szerint veszélyeztetheti a piaci versenyt.

Kisebb csata zajlik a Magyar Telekom és az NMHH közt a Flip Otthon tarifa bevezetésével kapcsolatban. A hatóság eljárás alá vonta a Flip Otthon tarifát, mert az szerinte korlátozhatja a versenyt. Mivel a vitatott csomag a korábbiaktól lényegesen eltér, így azt a bevezetés előtt 30 nappal köteles a hatóság által jóváhagyott nagykereskedelmi áron felajánlani az adott területen hálózattal nem rendelkező szolgáltatóknak. A cél, hogy azok versenyezni tudjanak a Telekommal.

Az NHMM most azt vizsgálja, hogy a cég eleget tett-e ennek a kötelezettségének, vagyis jól értelmezte-e szabályokat, mikor nem jelentette be a csomagot az NMHH-nak – írja a Napi.

A Telekom gyorsan reagált a hatóság múlt heti megkeresésére, szerintük a vitatott szolgáltatás mindenben megfelel a vonatkozó jogszabályoknak és a hatósági döntéseknek. A szolgáltató felfüggesztette a Flip Otthon csomag értékesítését, az elvárt módon módosította az ÁSZF-et. Mellette megalkotta a Flip Otthon+ csomagot, a már megkötött szerződéseket módosították az új csomagra.

Az NMHH most a frissen bevezetett Flip Otthon+ csomagot vizsgálja.

A Telekom május végén bevezetett új márkája, a Flip az egyszerű alapszolgáltatást kereső, a többlet- és kényelmi szolgáltatásokat nem igénylő ügyfeleknek szól, havi 4 ezer forintért, hűségidő nélkül. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top