Szabadidő

Vége a ponty fogási tilalmának, reszkethetnek a bajszos halak

Ho-ho-ho-hó! Pattanna fel a fotelből a nagy Ho-ho-horgász, ha fülébe jutna a hír, hogy mostantól szabadon foghatók a pontyok, mert lejárt a fajra vonatkozó fogási tilalom.

Június elseje jelentős nap a horgászok életében is, ugyanis több hal fajlagos tilalmának vet véget ez a dátum. A ponty mellett mától fogható a garda, a domolykó, a jász- és a szilvarorrú keszeg, a márna és a paduc is.

A Nébih bizakodóan számol be arról, hogy sikeresen szaporították az elmúlt évben minden horgász kedvenc halát, a pontyot, így lesz is mit kifogniuk a pecásoknak. A hivatal felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra is tilos azonban a kősüllő, a harcsa és a compó horgászata.

Az igazsághoz hozzátartozik az, hogy csak a természetes vizekben élő pontyokra vonatkozott tilalom, illetve ott, ahol ezt kifejezetten nem oldották fel korábban. Ilyenek az egyesületi vagy magánhorgásztavak, vagy például a Balaton is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top