Szabadidő

Szörnyhalat fogtak ki a tengerből – fotók

Ausztrál tudósok fedezték fel a korábban ismeretlen mélytengeri halfajt, pontosan úgy néz ki, mintha egy Alien-filmből jött volna!

Köztudott, hogy a tenger mélyének világa még most is ismeretlen terület a tudósok előtt, viszont a javuló technológiának hála, rengeteg az újonnan előkerülő halfaj is. De bár ne kerülnének elő!

Most például undorító, arc nélküli halfajt találtak az ausztrál kutatók. A bizarr lény elvileg 4000 méter mélyről került elő, és a tudósok szerint egyedülálló módon semmiféle szemhez hasonló érzékszerv nincsen az állat testén.

Arc nélküli halat fedeztek fel a tudósok, és pont annyira rémes, mint amilyennek hangzik 

Az arc nélküli hal egyébként inkább újrafelfedezés, mint felfedezés – állítólag egy 1872-1876 közti Challanger expedíción már találkoztak a horrorisztikus lénnyel. A tudományos neve Typhlonus nasus, de nem is ez a fontos, hanem, hogy tényleg úgy néz ki, mintha egy Alien-filmből szalajtották volna.

Arc nélküli halat fedeztek fel a tudósok, és pont annyira rémes, mint amilyennek hangzik 

A tudósok szerint egyébként még sok felfedezésre váró halfaj rejtőzhet az Ausztrália körüli mély tengerben, de szerintünk ez egyáltalán nem jó hír…

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top