Szabadidő

Daniel Radcliffe politikai szökevény lesz

Igaz történeten alapuló filmben fog játszani Daniel Radcliffe, aki egy politikai aktivistát, egy börtönből sikeresen megszökött foglyot alakít majd a dél-afrikai apartheid idején.

Az idei, 70. cannes-i filmfesztiválon mutatták be a potenciális forgalmazóknak az Escape From Pretoria (Menekülés Pretoriából) című film tervét, amelynek főszerepét Daniel Radcliffe fogja játszani, producere pedig David Barron lesz. Barron és Radcliffe dolgoztak már együtt a Harry Potter forgatásain.

A film igaz sztorin alapul, főhőse az író, egy börtönből szökött politikai aktivista, Tim Jenkin, akit 1978-ban terrorizmus vádjával bebörtönöztek a Dél-afrikai Köztársaságban, amiért egy apartheidellenes mozgalomban vett részt. A Pretoria Központi Börtönbe került, onnan azonban egy társával sikeresen megszökött. 

A rendező és forgatókönyvíró a politikai témákkal eddig rövid- és dokumentumfilmekben foglalkozó Francis Annan, a filmet  2018 elején kezdik forgatni az afrikai országban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top