nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Terebélyesedik a Prezi, mint a kis gömböc

Terebélyesedik a Prezi, mint a kis gömböc

A Prezi felvásárolta a lett fővárosban, Rigában működő Infogramot. Így néz ki az, amikor egy világszerte ismert magyar vállalkozás bekebelez egy másik világszerte ismert startupot. Újabb sikeres lépés a Prezitől.
NLCafé
f Ajánlom

A  több mint 85 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedő Prezi most jelentette be, hogy felvásárolja a rigai székhelyű, Infogr.am nevű, szintén informatikai céget, amely adatvizualizációval foglalkozik. A lett startup eszközével grafikákat, infografikákat lehet készíteni, termékük ugyancsak nemzetközi szinten népszerű.

A felvásárlás pénzügyi részletei nem nyilvánosak, a cégek külön tevékenykednek tovább. A Prezi közleménye szerint az immár 100 százalékos Prezi-tulajdonként tovább működő Infogram megtartja lettországi székhelyét.

Az Infogramnak 35 fős a csapata, többségük Rigában, páran San Franciscóban dolgoznak. A Prezinél 270-en dolgoznak, a fejlesztők Budapesten, míg az értékesítők az Egyesült Államokban vannak. Az Index.hu úgy tudja, hogy a létszámban csak annyi változás várható, hogy bővülni akarnak, vannak nyitott pozícióik.

Megosztás Facebookon