Szabadidő

Megható gesztussal védik a brazil kóbor kutyákat a hidegtől

A déli féltekén lassan beköszöntő tél apropóján, az egyik buszvégállomáson cuki melegedőt rendeztek be kutyáknak. Nem csoda, hogy már most telt házzal üzemel.

Miközben nálunk, itt az északi féltekén lassan-lassan végre beköszönt a nyár, délen épp a télre igyekeznek felkészülni. Többek között Brazíliában is, ahol a hidegre való tekintettel, az egyik Curitiba államban lévő buszvégállomáson cuki melegedőt rendeztek be a környék ismert kóbor kutyáinak.

Megható gesztussal védik a brazil kóbor kutyákat a hidegtől

Azt nem tudni, hogy Max, Pitoco és Zoinho vajon eleve kóbor kutyaként jött-e világra, vagy egy “gondos” gazdi hagyta őket sorsukra valamikor, annyi azonban biztos, hogy az utóbbi években állandó vendégei lettek a buszvégállomásnak. Az ott dolgozók vették őket szárnyuk alá, és amellett, hogy etetik őket, most arról is gondoskodtak, hogy ne fázzanak.

Megható gesztussal védik a brazil kóbor kutyákat a hidegtől

Az ideiglenes melegedőket használt autógumikból és leselejtezett, otthonról hozott ágyneműkből készítették, a három kutyus pedig hálás a kedvességért. A melegedőről készült fotók egyébként azóta terjednek az interneten, mióta az egyik brazil politikus is megosztotta őket, méltatva a buszpályaudvar munkatársait. Fabiana Rosa posztjában azt írta, még több cégnek kellene követnie ezt a jó példát.

Olvass még többet kóbor kutyákról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top