nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Eurovízió 2017: a Brexit után a britek a Dalfesztiválból is kiszállnának

Eurovízió 2017: a Brexit után a britek a Dalfesztiválból is kiszállnának

A britek többségét egyáltalán nem érdekli az Eurovízió. Az Eurovíziós Dalfesztivál 1956-os megalapítása óta brit énekes 5 alkalommal győzött a rendezvényen, legutóbb 20 éve, 1997-ben.
NLCafé
f Ajánlom

Az Európai Unióból való kilépésről tartott népszavazás után a britek készek kiszállni az Eurovíziós Dalfesztiválból is – derült ki a döntő előtti napon közzétett közvélemény-kutatásból. A többséget egyáltalán nem érdekli a dalfesztivál. A határozott válaszadók 56 százaléka azt szeretné, ha Nagy-Britannia kiszállna az Eurovíziós Dalfesztiválból, 44 százalékuk pedig azt, ha nem.

2016. június 23-án a britek mintegy 52 százaléka szavazott a Brexit, az Európai Unióból történő kiválás mellett.  A közszolgálati televíziókat tömörítő Eurovízióból való távozást támogatók 76 százaléka szavazott a Brexit mellett, és 78 százalékuk 65 éves vagy annál idősebb. Az ellentétes táborban 65 százalék szavazott az EU-ban maradás mellett, és 69 százalékuk 18-24 év közötti.

A felmérés szerint a megkérdezettek 22 százaléka nézi a szombat este Kijevben tartott Eurovízió 2017 döntőt. Közülük csak 9 százalék mondta, hogy a zene miatt nézi a dalfesztivált, 26 százalékukat inkább a brit műsorvezető ironikus kommentárjai vonzzák, 19 százalékot pedig inkább a gyakran giccsesnek nevezett eseményen gúnyolódás lehetősége érdekli.

A briteket idén Lucie Jones képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon a Never Give Up On You című dalával:

Megosztás Facebookon