nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Magyar művész nyerte a montreali zongoraversenyt

Magyar művész nyerte a montreali zongoraversenyt

30 éves magyar zongoraművész nyerte a Montreali Nemzetközi Zenei Verseny első díját és az azzal járó jelentős pénzjutalmat.
NLCafé
f Ajánlom

Magyar zongoraművész, Fejérvári Zoltán nyerte a 2017-es Montréali Nemzetközi Zenei Verseny első díját és azzal járó 80 ezer dolláros (közel 23 millió forint) pénzjutalmat.

A klasszikus zene hagyományaival összhangban a Montreáli Nemzetközi Zenei Verseny céljaként a világ minden tájáról érkező fiatal énekesek, hegedűművészek és zongoristák felfedezését, jutalmazását és segítését tűzte ki. A 2017-es versenyt a zongoristáknak dedikálták.

A 30 éves Fejérvári Zoltán, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója 2014-ben Junior Prima Díjat is nyert, korábban több nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt. A kanadai zongoraverseny elődöntőjében Bach, Beethoven, Ligeti György és Alekszandr Szkrjabin műveit, a középdöntőben többek között Bartók Béla Improvizációk magyar parasztdalokra című művét, míg a döntőben Bartók III. zongoraversenyét játszotta.

A második díjat az olasz Giuseppe Guarrera, míg a harmadikat a szintén olasz Stefano Andreatta nyerte – írja a Híradó.hu.

Magyar zongoraművész nyerte a montreali nemzetközi versenyt

Megosztás Facebookon