nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ellopták a Harry Potter kézzel írt előzményét

Ellopták a Harry Potter kézzel írt előzményét

Egy betörés során került tolvajkézre az a két oldalán teleírt levezőlap, amelyen a Harry Potter előzménytörténetének egy részlete szerepelt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az A5-ös méretű kéziratot egy jótékonysági aukción adták el kilenc évvel ezelőtt 25 ezer fontért – írja a BBC. A cím nélküli, 800 szavas történet Harry Potter megszületése előtt három évvel játszódik, akkor, amikor még Harry apja, James Potter és későbbi keresztapja Sirius Black tinédzserek voltak. A novella James Potter és Black kisebb bajkeveréséről szól, amikor a két varázslótanonc összetűzésbe keveredett két mugli rendőrrel, és egy jó kis motoros üldözést követően sikerült meglépniük a seprűnyelükön.

A kéziratnak több ékszerrel együtt április 13 és 24. között veszett nyoma Birminghamben egy betörés alkalmával – közölte a rendőrség. 

J.K. Rowling a hatóságok üzenetét közvetítve maga is arra kérte Twitteren a követőit, hogy ha véletlen találkoznának a kézirattal, semmiképpen se vegyék azt meg, hanem csak értesítsék a rendőrséget, mert az már egy írókat támogató alapítvány tulajdona.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon