Szabadidő

Üdv a saját kakigyáradban!

Újabb mesekönyv jelent meg a kakáról. Lapozz bele!

Hogyan lesz a kaka? Miről árulkodik annak állaga? És mi történik valójában akkor, amikor napok óta nem tudsz nagyvécézni? Ilyen és ehhez hasonló létfontosságú kérdéseket vizsgál a most megjelent, 45 oldalas Kakigyár Vidámpark című mesekönyv, amely próbálja közérthető és szórakoztató módon elmagyarázni – nem utolsósorban vicces rajzokkal illusztrálni – az emberi emésztés működését.

Üdv a saját kakigyáradban!

A könyvbe itt tudsz belenézni.

A Kakigyár Vidámparknak két holland szerzője van: Marja Baseler és Annemarie van den Brink. Baseler több mint negyven könyvet írt már a fiatalok számára, a kisebbeknek szóló könyvei különösen népszerűek. Ezekben elsősorban tabutémákkal foglalkozik, melyekről a felnőttek nem szívesen beszélnek a gyerekekkel, akik pedig igényelnék a koruknak megfelelő ismereteket olyan témákról, mint például a válás, a gyász vagy akár az emberi kiválasztás. Annemarie van den Brinket szintén gyerekkönyvek szerzőjeként ismerik Hollandiában, ő többek között tanítja is az írást.

A kaka eredetét és a különböző előfordulási formáit gyereknyelven elmagyarázó könyveket az utóbbi néhány évben előszeretettel látják polcaikon a kiadók. Korábban a lekakilt vakondról mesélő könyvecske szólt nagyot, de az utat a büdös végtermékről való mesék felé Pernilla Stalfelt itthon 2006-ban megjelent remekműve, a Kakikönyv kövezte ki.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top