Szabadidő

Még a határon túl is népszerű a közösségi matekverseny

Nem várt érdeklődés övezte a Matematika Birodalma Alapítvány által tavaly októberben meghirdetett Játssz!Ma! közösségi versenyt, melynek vasárnapi döntőjébe tíz háromfős csapat került.

Közel ezer csapat gondolkodott együtt a Játssz!Ma! közösségi játék fél éven át tartó fordulói során. A minden héten online matematikai feladatok elé állított háromfős csapatok döntősei május 14-én látványos vetélkedő keretében, a budapesti Veres Péter Gimnáziumban mérik össze képességeiket, és küzdenek meg az összesen egymillió forintos díjakért.

Az alapítvány és a fejtörésre kész regisztrálókra váró feladatok célja, hogy saját tapasztalataikon keresztül mutassák meg az érdeklődőknek a matematika szépségeit, a gondolkodás hasznosságát. A matekverseny szervezőinek hosszú távú céljai között pedig a természettudományos képzések népszerűsítése, valamint a magyar matematikai tehetséggondozás fejlesztése is szerepel.

A felhívásra nagy számban jelentkeztek határon túli versenyzők is, a csapatnevek közel fele mögött pedig többgenerációs családok, szülők és gyerekek, nagymamák és unokák gondolkoztak, számoltak együtt hétről hétre. A játékosok saját döntőbe jutásuk mellett egy jó ügyért is küzdöttek: a csapatoktól a legtöbb ajánlást begyűjtő iskola, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium az alapítvány jóvoltából 300 ezer forintos támogatásban részesült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top