Szabadidő

Fagyveszélyes hajnal jöhet

Sarkvidéki eredetű hideg levegő áramlik éppen a Kárpát-medencébe, ezért éjjel talaj menti fagyra kell készülni több helyen is az országban.

Szerda hajnalban több helyen talaj menti fagyra kell számítani, ám helyenként – az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben, illetve a Dunántúl nyugati felén – 2 méteres magasságban is fagypont alá hűlhet a levegő – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Két nappal járunk fagyosszentek előtt, így csak pár napot tévedett a népi meteorológia. A lehűlés oka a Kárpát-medencét elérő sarkvidéki eredetű hideg levegő, ami a nappali hőmérsékletre is rányomja majd a bélyegét.

Forrás: kiderul.hu
Szerdai minimumok – Forrás: kiderul.hu

A Kiderül.hu előrejelzése szerint szerdán a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap; kezdetben fátyolfelhők érkeznek, a déli óráktól alacsonyabb szintű felhőkre is számíthatunk, amelyek kelet felé helyeződnek, a legtöbb napsütés a déli országrészben várható. Csapadék nem valószínű. Napközben helyenként északon, északnyugaton megélénkül a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható.

Az Alföld nyugati felén lesz enyhébb az éjszaka, fagypont alá pedig az Északi-középhegység völgyeiben, helyenként a Nyírségben, illetve a Dunántúl nyugati felén hűlhet a levegő. Talajmenti fagyra többfelé számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top