Szabadidő

Rendőrségi szakértők mentették meg a vak asszony által írt regényt

A 11 évvel ezelőtt megvakult Trish Vickers nem hagyta, hogy látása elvesztése gátolja abban, hogy kézzel írja meg élete regényét. Azonban az utolsó 26 oldal írása közben kifogyott tollából a tinta.

A 64 éves asszony ráadásul halálos beteg volt, viszont mindenképpen be akarta fejezni Grannifer’s Legacy című regényét. Annak ellenére, hogy 11 évvel ezelőtt elvesztette a szeme világát, regényét kézzel írta, ehhez egy rajztáblát és befőttesgumikat használt, hogy a toll sose hagyja el az írófelületet.

Vickershez fia ugrott be minden héten, hogy számítógépre vigye az újonnan megírt oldalakat. Azonban amikor a könyv írása a végéhez közeledett, kiderült, hogy az asszony tollából az utolsó 26 oldal írása közben kifogyott a tinta, így azok a lapok üresek maradtak.

Trish Vickersnek (b.) sikerült befejeznie élete művét (Fotó: Magic Oxygen)
Trish Vickersnek (b.) sikerült befejeznie élete művét (Fotó: Magic Oxygen)

A dorseti rendőrség bűnügyi szakértői siettek Trish Vickers segítségére, az üres lapokon ugyanis a toll hegye az írásnak megfelelően bemélyedéseket hagyott maga után. A szakértők így képesek voltak rekonstruálni az odaírt szavakat. Így megkerült a történet vége is, amely egy Jennifer nevű nőről szól, aki rábukkan a nagymamája által írt elveszett regényre.

Bár egy könyv kiadása általában hosszadalmas folyamat – ami akár hónapokat is igénybe vehet –, Vickers betegségére való tekintettel a könyv szerkesztője, Simon West mindent megtett, hogy a kötet minél hamarabb a könyvesboltokba kerülhessen.

A történet keserédes véget ért: Vickers aznap maradt alul betegségével szemben, amikor a Grannifer’s Legacy kijött a nyomdából. A könyv eladásából származó bevételek egy részét az asszony örökösei jótékony célokra fordítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top