Szabadidő

Kvíz: Sellő vagy unikornis vagy?

Csillámpónik, unikornisok, sellők... nem csak a kisebb lányok kedvencei. Sokan még felnőttként is rajonganak ezekért a varázslatos, képzeletbeli teremtményekért. Egy igazán vicces kvízt hoztunk vasárnapra, amelynek a végén kiderül, hogy te mi is vagy igazából.

Mielőtt elkezdenéd a kvízt, íme egy kis információ történetünk két főszereplőjéről! Az unikornis, vagyis egyszarvú ló mesebeli állat, amelynek fehér lóteste, őzlába és oroszlánfarka van, homloka közepén pedig egyenes, hegyes szarvat visel, mely hatalmas fegyveréül szolgál. Hazájának Indiát vagy Afrikát tartják. A sellők, más néven hableányok mitológiai lények. Olyan nők, akiknek a teste halfarokban végződik. Az első történet az ókori Asszír Birodalomból maradt fenn: Asratum istennő sellővé változtatta magát szégyenében, amiért megölte szerelmét. Az ókori görögök sellői a vízi nimfák közé tartoznak a naiaszokkal és néreiszekkel együtt, ők a tengerek nimfái, Tritón leányai.

Híres unikornisok:

via GIPHY

Kvíz: Sellő, vagy unikornis vagy?

Híres sellők:

via GIPHY

via GIPHY

Indulhat a kvíz?!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top