Szabadidő

Itt a lehetőség bizonyítani, hogy Budapest biciklis város

Budapest is csatlakozik a European Cycling Challenge-hez, az európai városok közötti legnagyobb kerékpáros versenyhez. A biciklivel közlekedőknek csak annyi a dolguk, hogy egy applikáció segítségével számolják a kilométereket.

A minden évben május 1-je és 31-e között megrendezett kihívásban a főváros összemérheti magát más európai városokkal abban a tekintetben, hogy mennyire népszerű a kerékpáros közlekedése. A kampány időtartama alatt a biciklisek egy erre a célra kifejlesztett alkalmazással, a Naviki mobilapplikációval gyűjthetik a kerékpárral megtett kilométereket. A kihívást értelemszerűen az a település nyeri, amelyik a legtöbb kilométert regisztrálja a hónapban. Ezzel Budapest Európa “legbringásabb” városa címére pályázik, idén 50 más várossal, többek között Barcelonával és Krakkóval méri össze magát.

A versenyen tavaly 52 városból 46 ezren körülbelül 4 millió kerékpárral megtett kilométert rögzítettek a verseny mobilapplikációjában – írja a BKK.hu.

Bővebb információk a versenyről (és a Mol-Bubi-nyereményekről) itt olvashatók, ezenfelül a verseny hivatalos oldalán megtalálható online ranglista valós idejű információt nyújt a verseny állásáról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top