Szabadidő

Lehet, hogy lesz új Bud Spencer-emlékfal

Megszólalt TakerOne is a Bud Spencer-portré feketére mázolása kapcsán, és egy fontos tanulságot is megfogalmaz.

Többen kérték, így TakerOne is elmondta a véleményét a Bud Spencer-portré feketére mázolásával kapcsolatban. Facebook-oldalán így ír a TV2 és Lagzi Lajcsi akciójáról: “Az a kép nem a Bud Spencer-rajz hátterébe került, hanem mellé, csupán az volt a szerencsétlen döntés, hogy szintén fekete hátteret kapott, és így egybemosódott az én munkám hátterével. Mivel technikailag nem érintette az én rajzomat, személy szerint egyéb hozzáfűznivalóm nincs.”

Aztán kitér a piros csíkra is, ami nemcsak az ő alkotásán, hanem az egész falon végigfut. “Nemcsak az én munkámba fújtak bele, hanem az egész falon végigment az illető. Nemcsak az én rajzomért kár, a többiért is, amelyekbe az alkotója több ezer forintot, időt és energiát ölt.”

És végül a fekete átfestésről: “Tény, hogy a filatorigáti fal nem emlékfal. 2006-tól kezdődően több mint 25 alkalommal festettem egyébként arra a falra, és az alapos szemlélő megállapíthatja, hogy jelenleg nincs kint 25 rajzom a Filán. Ennek az az oka, hogy rendkívül korlátozott hely áll rendelkezésre, így az a normális eljárás, hogy cserélődnek a rajzok, tehát ha valaki festeni akar oda, akkor valaki más munkájára fest rá, ezzel pedig vállalja azt, hogy hónapokon, heteken, vagy akár napokon belül az ő munkájára is ráfestenek. Érdemes megjegyezni, hogy a portré talán rekordideig volt érintetlen azon a falon, és azt gondolom, hogy ez Bud Spencer személyének szóló tisztelet jele volt.”

Végül pedig az egész ügy tanulságaként arra jut, hogy “Amíg valami, ami más(ok)nak fontos, vagy mást jellemez, nem okoz kárt senkinek, addig fogjuk vissza a bennünk rejlő, szükségszerűen hibásan abszolútnak vélt igazságérzetet, és próbáljunk meg tisztelettel kezelni másokat, és tisztelettel kinyilvánítani a véleményünket”.

Az elveszett portré miatt bánkódóknak viszont érdemes optimistának lenniük, ugyanis nem elképzelhetetlen egy új, hosszabb távra tervezett Bud Spencer-rajz születése sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top