nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Láttad már a kotló férfit?

Láttad már a kotló férfit?

Három hét kotlás után kiköltött kilenc tyúktojást Abraham Poincheval francia művész a performanszának helyet adó Palais de Tokyo modern művészeti múzeumban.
Forrás: MTI
f Ajánlom

A projekt március végén kezdődött, amikor a művész tyúkanyót utánozva saját testének melegével kezdett mintegy tíz tojás kiköltésébe Párizsban, a Palais de Tokyo modern művészeti múzeum üveg viváriumában.

Akkor úgy becsülték, 21–26 napig kell kotlania a tojásokon, hogy kikeljenek. Az elsőnek kedden repedt meg a héja, csütörtökre további nyolc csibe is kikelt, úton vannak egy tanyára – közölte a múzeum szóvivője.

A 44 éves művész egy széken ült, a tyúktojásokat egy tárolóedényben rögzítették a szék alá. Azzal számolt, hogy bélelt, vastag takaróval beborított testének melege a megfelelő hőmérsékletet fogja szolgáltatni közvetlenül a tojások fölött. Táplálkozását is úgy alakította, hogy olyan ételeket – például gyömbért – fogyasszon, amelyek emelik a testhőmérsékletét.

Poincheval március elején fejezte be előző performanszát, amely során egy hetet töltött el egy 12 tonnás sziklatömbbe bezárva ugyanebben a múzeumban. Ez a projekt annak a performansznak volt a folytatása, amikor Poincheval egy hetet töltött egy tonnányi kődarab alatti lyukban és két hetet egy kitömött medvében.
 
Megosztás Facebookon