Szabadidő

Milliók nézték, ahogy a világ leghíresebb zsiráfja világra hozza kölykét

A 15 éves April és még meg nem született borja februárban lett világszenzáció, miután a YouTube törölte a vemhes zsiráf videóját meztelenségre hivatkozva.

April, a New York-i Animal Adventure Park 15 éves nőstény zsiráfja szombaton, helyi idő szerint délelőtt 10-kor hozta világra borját egy – a szakértők szerint is – meglehetősen hosszú vemhesség után. A zsiráf gondozói ugyanis eredetileg február közepére jósolták a szülést, ám April mindenkire rácáfolva, végül a húsvéti hosszú hétvégén adott életet kölykének.

A szülést a gondozók mellett ezúttal több mint egymillió érdeklődő követte figyelemmel, miután az állatpark gondozói bekamerázták April ketrecét, és élő videót készítettek az eseményről. A zsiráf és akkor még meg nem született borja egyébként február elején lett világszenzáció, miután a világ legnagyobb videómegosztója, a YouTube törölte a vemhes zsiráf videóját meztelenségre hivatkozva.

Az eset világszerte komoly felháborodást váltott ki, aminek hatására a YouTube visszakozott, és visszaállította a ketrecből sugárzott, 24 órás élő videót. A szülés egyébként szombat délelőtt komplikációk nélkül zajlott, az új jövevény alig fél órával a születése után lábra is állt, és azóta jó étvággyal eszik is.

A gondozók meg is vizsgálták a kicsit, akiről kiderült, hogy – amellett, hogy teljesen egészséges – hím.

Olvass még többet zsiráfokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top