Szabadidő

Milliós kártérítési pert nyert Melania Trump

Százötvenmillió dolláros kártérítési pert indított még tavaly ősszel a brit bulvárlap, a Daily Mail kiadója ellen Donald Trump neje, Melania Trump. A first lady azután indított pert, miután a brit lap virágnyelven lekurvázta.

Még tavaly augusztusban írta Melania Trumpról, Donald Trump amerikai elnök feleségéről a Daily Mail, hogy a szlovén származású nő az 1990-es években – amellett, hogy modellként dolgozott – egyúttal “kísérőként” is kiszolgált férfi klienseket ügynökségének közvetítésével. Melania Trump a Mail Online amerikai kiadása ellen New Yorkban nyújtott be keresetet, 150 millió dollár kártérítést követelve a kiadótól.

A londoni felsőbíróságot is megjárt ügynek a napokban lett vége, miután a jogászok bejelentették, hogy peren kívüli megegyezés jött létre Melania Trump és a kiadó között. A kártérítés összegét nem hozták nyilvánosságra, de a BBC úgy tudja, hogy 3 millió dollár körüli összegről lehet szó.

A Daily Mail mai közleményében többek között elnézést kért Melania Trumptól az augusztusi cikk közzététele által okozott stresszért, és kártérítés kifizetésébe is beleegyezett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top