Szabadidő

Szállodában él, és Szegeden látott először tömegközlekedést az arab hallgató

Sajátos életformát választott egy Magyarországon élő emirátusi orvostanhallgató, aki 2006 óta egy szegedi hotelben lakik.

A Novotel Hotel állandó lakója a 29 éves Ahmed Nawaz, akinek ugyan van saját lakása is Szegeden, de jobb szeret a szállodában élni. A sebésznek készülő orvostanhallgató jelenleg ugyan a Pécsi Tudományegyetemen tanul, de mivel neki Pécs már “túl nyugat-európai”, nem költözött át a Dunántúlra. 

Szállodában él, és Szegeden látott először tömegközlekedést az arab hallgató

Ahmed Nawazzal a Délmagyar.hu készített interjút, amely teli van kincset érő mondatokkal. Az állítása szerint hét nyelven tudó hallgató családja az egymillió lakosú Al-Ainban él, otthon saját személyzetük van, így érthető, hogy mikor 18 évesen Szegedre érkezett, akkor nem értett a házimunkához, a Novotel személyzete tanította meg Ahmedet mosni és főzni is. A hallgató édesapja az Egyesült Arab Emírségek kormányánál dolgozik, húga Hágában jogot hallgat.

Mint mondja, Szegeden találkozott először tömegközlekedéssel, de mivel azt drágának tartja, inkább autóval jár. Akár egy finom ételért is átutazik azonban Hódmezővásárhelyre, szereti a bajai halászlevet, a meggyszószt, Pesten szokott vásárolgatni, és bár elmondása szerint sokat utazik, a Balatont még nem látta.

Ahmednek sajátos meglátása van a nőkről is – bár igaz, a szemlélete tökéletesen illik egy olyan országba, ahol még a majonézes flakon szerint is a nőnek konyhában a helye. Az interjúban a hallgató kifejti, hogy nem érti, miért sírnak a lányok, akik a szórakozóhelyeken viszont olyan könnyen adják magukat. “Ha jobban becsülnék magukat, a férfiak is így tennének” – mondja Ahmed.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top