Szabadidő

Egerbe utazik húsvétkor a magyar

Háromszor annyian lesznek a belföldi szálláshelyeken húsvétkor.

Az idén négynapos húsvéti ünnepre a tavalyihoz képest már most csaknem háromszor több vendég foglalt a belföldi szálláshelyekre – derül ki a Szallas.hu legfrissebb adataiból.

Minden 4. magyar SZÉP-kártyával egyenlíti majd ki a számlát, az átlagos foglalási érték 49.667 forint. A legtöbben Egerbe, Hajdúszoboszlóra, Budapestre, Gyulára és Siófokra látogatnak.

A kutatás szerint a megkérdezettek 90 százaléka kifejezetten örül a döntésnek, és persze sokan ki is használják: minden harmadik foglalás 3 éjszakára, vagyis 4 napra szól.

Egerbe utazik húsvétkor a magyar

A vendégek harmada hotelben keresi az ünnepi kikapcsolódást, amit népszerűségben a vendégház, az apartman és a panzió követnek.

Az előfoglalások alapján Eger a legnépszerűbb, a Heves megyei települést sorrendben Hajdúszoboszló követi. Mivel a négy egybefüggő munkaszüneti nap már a környező országokat is elérhetővé teszi, így a külföldre irányuló magyar forgalom is nagyot ugrott idén, több mint háromszorosa a tavaly húsvéti értéknek.

Az előfoglalások alapján a TOP 10 legnépszerűbb magyar település között van Szeged, Nyíregyháza, Miskolctapolca, Szilvásvárad és Pécs.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top