Szabadidő

Autópályát kap Eger

Már májusban elkezdődhet az M25-ös autóút építése, így 2020-ra Eger és térsége is bekapcsolódhat a gyorsforgalmi úthálózatba.

Hamarosan elkezdődhet a 2×2 sávos M25-ös autóút építése, ami Eger és az M3-as autópálya között létesít kapcsolatot 19 kilométer hosszan, új nyomvonalon. A tervek szerint Andornaktálya külön elkerülőt kap, aminek kivitelezése, valamint a 252-es számú főút rekonstrukciója májusban megkezdődhet. Ennek az ütemnek a kivitelezése nettó 5,4 milliárd forintba kerül.

Az érintett települések ezáltal mentesülnek a naponta áthaladó forgalom zajától, a környezeti ártalmaktól és a tranzitforgalom okozta balesetveszélytől is. Az előkészítés 4,6 milliárd forint értékben többek között a tervezést, az engedélyeztetést, a területszerzést és a régészeti feltárásokat tartalmazta az M25-ös autóút teljes nyomvonalán. 

A 4 kilométer hosszú északi ütem kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van a NIF Zrt.-nél, eredményes eljárás esetén nyáron ott is megindul az építkezés. A befejező, 15 kilométer hosszú déli ütemre vonatkozó kiviteli közbeszerzési eljárás várhatóan májusban jelenhet meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top