Szabadidő

Gigapontyot pecáztak ki a Balatonból – fotó

Még csak egy napja horgászik kedvenc balatoni helyén Bujáki Géza, a Pontyvilág Magazin főszerkesztője, máris kapitális pontyot fogott. Egy több mint 15 kilós bajszos akadt a horogra.

Több mint 15 kilós pontyot fogott a Balatonban Bujáki Géza, a Pontyvilág Magazin főszerkesztője. A termetes méretű halat behúzós módszerrel sikerült megfognia, és csónakos fárasztással a szákba terelnie.

“Szerda délután ültem ki a partra Balatonberényben, s csütörtökön már meg is érkezett az első kapitális példány. Behúzós módszerrel pecázok, körülbelül kétszáz méterre vittem be a szereléket. Amikor megakasztottam a halat, rögtön éreztem, komoly példányról van szó, ezért azonnal csónakba ültem, és tízperces fárasztás után már a szákomban is volt a ponty, melyet egy 28 milliméteres, halas ízesítésű bojli csábított el” – avatta be a részletekbe a sonline.hu olvasóit a pecás.

“Két dolog miatt fontos a csónakos fárasztás: ezzel a módszerrel óvjuk a nagy halak épségét, másrészt mivel a hely elég kagylós, így könnyen elakadhat a zsinór, mint például ezúttal is” – tette hozzá Bujáki Géza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top