Szabadidő

Tragikusan elromlik az idő vasárnapra

Ahogy közeledik a szombat és a vasárnap, egyre valószínűbb, hogy a dunántúliak búcsút inthetnek a hétvégi napsütésnek. Vasárnap ráadásul még hideg is lesz.

Péntek este az Északi-középhegység területén erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, ott néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. Éjszaka fokozatosan a Dunántúlra helyeződik át a felhőzet, de eső már nem valószínű.

Forrás: kiderul.hu
Szombati maximumok – Forrás: kiderul.hu

Szombaton a Dunántúlon több gomolyfelhő, kevesebb napsütés várható, míg a Dunától keletre a fátyol- és gomolyfelhők mellett sokat fog sütni a nap, eső nem valószínű, de a szél fújni fog. A Tiszántúlon több helyen élénk lesz az északi, északkeleti szél, egy-egy erős lökés is előfordulhat.
Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között várható.

Vasárnap délelőtt egy gyors mozgású hidegfront vonul át az országon, ami átmenti felhősödéssel és a hőmérséklet csökkenésével jár, viszont délután már többórás napsütés várható. Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top