nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Eddig az emoji vagy nő, vagy férfi volt, de ez most megváltozhat

Eddig az emoji vagy nő, vagy férfi volt, de ez most megváltozhat

Az év végére várható a három androgün emoji, melyek külső jegyeik alapján sem nőként, sem férfiként nem határozhatóak meg egyértelműen.
NLCafé
f Ajánlom

A telefonokban található emojikészletek próbálnak lépést tartani a PC-világgal – először a figurák bőrszíneit lehetett megválasztani viszonylag széles skálán, aztán jöttek az azonos neműekből álló családmodellek, most pedig megérkezhetnek az akár androgün, gendersemleges emojik is.

A három figurát – háromféle életkornak megfelelő gyereket, felnőttet és időset – úgy tervezték meg, hogy külső jegyeik alapján ne lehessen egyértelműen eldönteni, férfiakról vagy nőkről van-e szó.

Eddig az emoji vagy nő vagy férfi volt, de ez most megváltozhat 

Régebben már kitört a botrány amiatt, hogy az emojikat a klasszikus nemi szerepek szerint osztották le: szóval például a rendőr és a munkás férfi, a fodrászt és masszázst élvező figura pedig nő. A Google ezért minden egyes emberi lényként azonosított figurához kétféle nem-opciót adott, de most úgy érzik, ez nem elég, a bináris nemi megkülönböztetés helyett gendersemleges figurákkal is készülnek.

Az emojik az év végére készülhetnek el, az alkotók szerint a “különbözőségeinket és az azokon túli egységünket” szimbolizálják majd.

 

Mashable

Megosztás Facebookon