Szabadidő

Óvatosságra inti a Rómába utazókat a külügy

Igazi fennforgás várható Rómában a hétvégén a római szerződés aláírásának 60. évfordulóján, ezért óvatosságra inti az olasz fővárosba utazó magyarokat a Külügyminisztérium.

Péntektől vasárnapig teljesen lezárják Róma belvárosát a római szerződés aláírásának 60. évfordulója miatt rendezett rendezvények miatt. A hatóságok két jól elhatárolt és biztonsági szempontból különböző zónát hoznak létre a városban.

A zöld zónában a korlátozások szombat reggel hét órától lépnek életbe, a gépjárműforgalom és a belépők ellenőrzését 18 beléptető kapun keresztül végzik. A szigorúbb kék zónát a Capitolium-domb körül alakították ki. Ide csak szigorú ellenőrzés után, a 21 ellenőrző kapu valamelyikén keresztül léphetnek be az arra jogosultak, a személy- és gépjárműforgalom szünetel. A kék zóna korlátozásai már péntek éjféltől életbe lépnek. 

A metró azokon az állomásokon, amelyek a felszínen lezárt vagy ellenőrzött területre visznek, nem áll meg. Zárva lesz a Colosseum és a Forum Romanum is.

A Rómába látogatóknak számítaniuk kell a város több helyszínén engedélyezett felvonulásra, megmozdulásra. Ezeken a területeken korlátozott a mozgás, fokozott az ellenőrzés és a készültség. A konzuli szolgálat azt kérte az utazóktól, hogy kerüljék a csoportos megmozdulások helyszíneit, és legyenek fokozottan óvatosak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top